YAWAW - Weblog o webdesignu, CSS, XHTML a moderním vývoji webových aplikací

Menu:
Archív weblogu:
Další odkazy:

YAWAW (Yet Another Weblog About Webdesign) - Weblog o webdesignu

Tento weblog je zaměřen na webdesign, CSS, XHTML a moderní trendy používané při vývoji webových aplikací. Jeho úkolem je (bude) poskytovat zajímavé informace z oblasti vývoje webových aplikací a projektů. Je určen profesionálům i amatérům, chtějícím si rozšířit své obzory v oblasti vývoje webových aplikací.

Nacházíte se v sekci: BlahaSoft.cz >> Weblog >> Archiv

Opět mezi vámi

Krátké vysvětlení

Už docela dlouho jsem nepublikoval žádný příspěvek. Důvodem je totální zaneprázdnění prací (SoftDeC mě velice vytěžuje), stěhování z Prahy do Plzně a spousta dalších událostí. Takže se omlouvám všem, kteří si zde v poslední době nemohli přečíst nic nového. Ale udělal jsem si čas a pár novinek se našlo.

Komentáře

Zavedl jsem komentáře k příspěvkům. Komentáře jsou řešené pomocí PHP skriptů od Libora Krayzela. Rozcházel jsem je sice až do půlnoci a povedlo se. Takže můžete směle komentovat :-)

E-shop

Po dlouhé odmlce začínám konečně pracovat na svém e-shopu. Jak už jsem napsal ve svém prvním příspěvku, rád bych na této doméně spustil internetový obchod se softwarem. Protože nemám čas vytvářet technické řešení e-shopu úplně od začátku, poohlížel jsem se po již hotových opensource řešeních. Původně se mi zalíbil projekt OsCommerce (spousta funkčnosti, zajímavý design, česká lokalizace). Nicméně v momentě, kdy jsem potřeboval tenhle produkt "ohnout" k obrazu svému, jsem zjistil, že je to docela velký a nepružný moloch. Má těžce tabulkový layout, téměž vůbec neoddělenou aplikační logiku od vzhledu a velice složitý a těžkopádný PHP kód. Chvíli jsem se s tím pral, ale práce neubývala, zato můj elán ano.

Začal jsem se poohlížet po řešení jiném. Stáhl a prozkoumal jsem kdejaký volně šiřitelný produkt na bázi PHP, ale pořád jsem si z nejrůznějších důvodů nemohl vybrat. Nicméně nyní se zdá, že jsem snad konečně našel něco použitelného pro mě. A co to je? Inu to se dozvíte v dalším příspěvku. Tak se těšte :-)

Autor: Jan Bláha, vloženo: 31. 07. 2004 20:33, Trvalý odkaz Názory 
Zápatí:

Copyright © Jan Bláha, Všechna práva vyhrazena ®
Stránky jsou tvořeny podle kritérií XHTML 1.0 Strict, jsou CSS validní a splňují kritéria přístupnosti Dogma W4.

Weblog je generován offline editorem EasyBlog. Autorem původní šablony je Vít Dlouhý.